Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

viviane als lachanimatorIk werd door de vzw Lachclubs van België erkend als lachanimator en opgenomen in de lijst van actieve lachanimatoren.

Tijdens een vierjarige opleiding actief emotioneel lichaamswerk (Total Acceptance) maakte ik kennis met de lachmeditatie van Osho.

Nadien begeleidde ik talrijke lachsessies, zowel binnenskamers als in de natuur:

* Osho lachmeditaties in het dienstencentrum ‘t Reitje en voor Essere 
* LiLaMe - LIchaamswerk-LAchen-MEditatie in het dienstencentrum ‘t Reitje
* Lachwandelingen in de natuur
* Lach je stress weg in de natuur
* Lachsessies voor volwassenen en voor jongeren op diverse locaties.

Op 12, 13 en 26 maart 2011 volgde ik te Kortenberg de driedaagse opleiding tot lachclubanimator van de vzw Lachclubs van België.

Op 19 september 2011 startte ik met vivapo's lachclub in het dienstencentrum 't Reitje te Brugge, waar ik tot juni 2015 iedere derde maandag van de maand (uitgezonderd in juli en augustus) lachyoga heb begeleid.

 

Sinds 2012 gaf ik in juli en augustus gratis initiaties lachyoga aan zee en (in 2016) in tVaartje te Lissewege. Van maart tot juni 2014 nam ik om gezondheidsredenen een Sabbatical. Van september 2015 tot oktober 2016 begeleidde ik lachwandelingen in de natuur in eigen beheer en op vraag van derden.

 

Na een intensieve zomer (juli-oktober 2016) - waarbij meer dan 150 mensen voor het eerst kennis maakten met lachyoga - is vivapo's lachclub klaar voor de herfst, een periode van rust en bezinning.  

 

Ik dank alle deelnemers voor hun vertrouwen en hun lach!

 

Een hartelijke groet, Viviane Van Pottelberghe