Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Sporen naar je innerlijke lach

Op maandag 22 augustus 2016 begeleidt Viviane voor de vijfde maal een (dag)workshop bij Vorming+ MZWVL in de reeks sporen naar jezelf - sporen naar je innerlijke lach.

 

Tijdens deze workshop ga je in de voormiddag op een creatieve, meditatieve en reflectieve manier op zoek naar je innerlijke lach. Je maakt hiervoor gebruik van ... pen en kleurpotlood.

 

Aan de hand van korte schrijfopdrachten onderzoek je hoe je in het leven staat, wat verbinding, verstilling en zingeving bij je oproept, welke verhalen er onder het oppervlak sluimeren. De opdrachten zorgen ervoor dat wat vanbinnen in je leeft een weg naar buiten weet te vinden en je zo je innerlijke lach op het spoor komt.

 

In de namiddag gaan we lachen zonder reden. Je maakt dan kennis met lachyoga: een combinatie van rek- en strekoefeningen, opwarming-, ademhaling- en lachoefeningen om tot de lachmeditatie te komen waarin je lach centraal staat. Een toestand waarin je alles loslaat… 

Bij goed weer maken we er een lachwandeling in de natuur van.

Lachen zonder reden, niets voor jou? Kijk dan eens naar dit filmpje en hou je vooral serieus!

 

Meebrengen: schrift (of dagboek) en schrijfgerief, een blad tekenpapier en enkele kleurpotloden. Je kan ter plaatse een broodje bestellen of je eigen lunchpakket aanspreken. Voor de buitenactiviteit breng je een flesje water mee.

 

Begeleiding: Viviane Van Pottelberghe, lachanimator en begeleider van meditatieve en reflectieve schrijfworkshops

 

DATUM

maandag 22/08/2016 - 09:30 - 16:30

KOSTPRIJS

Standaard: 25 euro

 

PRAKTISCH

Vooraf inschrijven bij Vorming+ is noodzakelijk

Parkeergelegenheid vind je via www.parko.be 

Er is een bushalte tegenover het Vormingplushuis. 

Het station ligt op 500m (achterkant station, naar links).

Onder de noemer 'sporen naar jezelf' biedt Vorming+ Midden- en Zuid-West-Vlaanderen je de kans om kennis te maken met een spoor naar jezelf. Zo kun je ontdekken of dat spoor iets voor jou is of niet, zonder zware tijdsinvestering. Is het iets voor jou, dan kun je de stap zetten naar een langduriger vorming. Is het niets voor jou, kun je voor jezelf verder op verkenningstocht. Goede reis!