Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

proeven van...

 Uittreksel uit mijn LACHdagboek, dd. woensdag 3 juli 2013

 

Voor het eerst deze zomer vroeg uit de veren, want voor de intiatie lachyoga was er om 8u ook nog een ochtendmeditatie aan zee.

Ondanks de regen namen drie moedige dames hieraan deel.

Tijdens de ochtendmeditaties aan het water volgen we meestal een stramien van oefeningen om samen met de natuur wakker te worden. We zetten hiervoor al onze zintuigen in en 'proeven' is niet altijd gemakkelijk.

Vanmorgen werden we echter extra 'verwend' door de regen die zacht maar gestadig ons gezicht verfriste.  Deze opportuniteit kon ik niet naast mij neerleggen en nodigde dan ook de drie dames uit om de regen te 'proeven'!

 

Tussen 9u en 10u proefden en genoten we van elkaars gezelschap en van een kop warme koffie, thé of chocolademelk, vergezeld van een heerlijk chocoladecroissantje! 

 

Er vervoegden ons nog twee dames voor de lachyoga op het Sportstrand. In mijn lachyoga T-shirt, op blote voeten, maar mét m'n regenbroek begeleidde ik hen tijdens de opwarmingsoefeningen.  De dames waren wel heel vlug opgewarmd, want nog voor we aan de eigenlijke lachmeditatie toe waren, was hun schaterlach in de ruime omgeving te horen.  Het werkte zelfs aanstekelijk, te horen aan de 'ho ho ha ha ha' van de arbeiders die aan het werk waren op een stelling van een appartementsgebouw op de zeedijk. 

Tijdens de stiltefase merkte ik plots dat de drie dames die 's ochtends deelnamen aan de ochtendmeditatie hun tong uitstaken om opnieuw te proeven ... van de regen!