Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Sporen naar jezelf - 22/8/2015

Vandaag (24/8/2015) ontving ik een reactie van één van de deelnemers aan de workshop 'lachen om niets kan je leren' die ik mocht begeleiden voor Vorming+ te Kortrijk in het kader van 'Sporen naar jezelf' op 22/8/2015. Betrokkene gaf toestemming om deze reactie te publiceren.

"Beste Viviane.

Het is me zaterdag heel goed bevallen en het smaakt naar meer. Het heeft mijn hele weekend positief beïnvloed. Mijn man en zoon vonden dat ik zo zot stond. Leuk toch...
Ik wilde me graag inschrijven voor de lachyoga buiten op 26 oktober. Als ik het goed gelezen heb een uurtje vanaf 10u30 en een nog nader te bepalen locatie.
Ik vermoed dat het ook een kwestie van oefenen is en dat het lachen je van langsom makkelijker afgaat. Dat ondervond ik deze morgen al voor de spiegel. Ik was gewend van naar mezelf te glimlachen en te knipogen als ik een spiegel tegen kwam, maar hardop lachen is toch iets nieuws. Vond het wel leuk en ik wil die nieuwe ervaring nu niet laten bezinken maar er mee verder werken en van genieten.
Alvast heel erg bedankt voor zaterdag!
Groetjes, A.F."

Sporen naar jezelf (28/2/2015) - 2

Gisteren (10/3/2015) ontving ik nog een reactie van één van de deelnemers aan de workshop 'lachen om niets kan je leren' die ik mocht begeleiden voor Vorming+ te Kortrijk in het kader van 'Sporen naar jezelf' op 28/2/2015.

 

Hallo Viviane,
 
Ik heb in Kortrijk 2 weken geleden lachyoga bij jou gevolgd.
Het was super. Ik lach heel veel in de auto.
Het was een mooie en leuke dag waar ik heel veel van opgestoken heb.
Je was ook een hele goeie begeleidster.
Het interesseert mij al heel lang die lachyoga.
Je vertelde me dat je daar een opleiding voor kan volgen.
Kun je me eens wat informatie doorgeven?
Je hebt ook lichaamswerk gevolgd.
Waar was dat?
Je bent een inspiratie voor mij.
 
Met vriendelijke groeten, C.C.

 

Sporen naar jezelf (28/2/2015)

Onder de noemer Sporen naar jezelf biedt Vorming+ Midden- en Zuid-West-Vlaanderen je maandelijks de kans om kennis te maken met een spoor naar jezelf. Zo kun je ontdekken of dat spoor iets voor jou is of niet, zonder zware tijdsinvestering. Is het iets voor jou, dan kun je de stap zetten naar een langduriger vorming. Is het niets voor jou, kun je voor jezelf verder op verkenningstocht.

Op 28 februari volgden 12 vrouwen en 1 man zo’n spoor, deze keer richting lachyoga. Ze schreven zich in voor de workshop De kunst van het lachen om niets. Op mijn blog "365 dagen verwondering" vind je een verslag over deze workshop.

Van één van hen vond ik bij mijn thuiskomst een bericht in mijn mailbox:

"Hartelijk dank voor de lachyoga workshop in Kortrijk.  Ik zit vol positieve energie en heb in geruime tijd niet meer zo gelachen.  Een zeer positieve ervaring.
Als je collega in het Roeselaarse met lachsessies begint, wil ik daar zeker naar toe. Ik heb het gevoel dat dit verslavend werkt. Maar een verslaving om naar uit te zien.
Hartelijke groet, V."

lachyoga als teambuilding (27/11/2014)

ECZ heeft 2014 uitgeroepen als jaar van de gezondheid op het werk en daarrond gebeurden het ganse jaar door maandelijks verschillende actie's. In dat kader werd ik op 27 november uitgenodigd om er een initiatie lachyoga te begeleiden.

Enkele deelnemers bezorgden  een reactie (die ik met hun toestemming publiceer), waarvoor dank! 

Ik had een reactie gevraagd aan een paar mensen alleszins, en ze vonden het allemaal redelijk positief. S. zei zelfs dat hij het de beste van de 3 vond, en ik ook wel! Ik vond dit de beste om tijdens de lunchpauze te doen (niet teveel gezweet etc.) want na de Yoga had ik gewoon zin om in de zetel te liggen eerlijk gezegd, en na de lachyoga had ik precies meer energie.

Ik denk misschien ook dat ik zou voorleggen aan C., om deze eventueel laten terug te komen. Er zijn er nu een paar collega's die het ook willen proberen.
Gr, S.

********
Ik ben  een beetje onzeker maar wel heel benieuwd aan de sessie begonnen omdat ik absoluut niet wist wat ik er van kon verwachten.

Ik had het idee dat het mij niet zou lukken om op “commando” te gaan gaan lachen en ik vermoedde dat alles geforceerd en gemaakt zou zijn.
Al heel snel is gebleken dat dat niet zo was, iedereen deed gewillig mee, mede dankzij het enthousiasme van jou !
iedereen liet zich vol overgave volledig gaan bij de voorbereidende oefeningen waardoor het “opgedragen” lachen al snel overging naar echt spontaan lachen.
Na de sessie ervaarde ik een heel ontspannen gevoel, meer energie ook.
En bij de spiegeltest (voor en na) merkte ik duidelijk dat mijn ogen na de sessie sprekender, vriendelijker waren geworden.
Heel erg bedankt voor de fijne ervaring !!
A.

********
Hoi
Ik vond het nogal een grappige bedoening maar wel zeer ontspannend.
T.

lachyoga als teambuilding 7/11/2014

Hallo Viviane, 

Nogmaals bedankt voor de initiatie lachyoga. Ik voelde me de rest van de dag inderdaad gemoedelijker.

Bovendien bracht het wel een bepaalde sfeer mee onderling in ons bedrijf.

Met vriendelijke groeten

W.D.

Op 17 februari 2015 ontving ik volgend bericht:

“Zelfs nu, een viertal maanden na de activiteit verwijzen deelnemers er nog naartoe. Dit zorgt steeds voor een glimlach op hun gezichten.”

Nog eens heel erg bedankt! 
W.D.

proeven van lachyoga (15/9/14)

foto: İHilde Leplae
Eén van de deelnemers die op 15 september voor het eerst kwam 'proeven’ van de lachyoga in vivapo’s lachclub bezorgde mij 's anderendaags volgend bericht:
"hartelijk dank om mij op te nemen in de groep en mij mee te laten genieten en lachen.
Ik had er enorm veel deugd aan en sliep als een roosje tot 8 uur." (F.V.)
 

lachen om niets kan je leren (17/7/2014)

Eén van de deelnemers aan de workshop ‚lachen om niets kan je leren’ bezorgde volgende reactie (die ik met haar toestemming mocht publiceren op deze website).
Goede avond Viviane, 
Ik wil je nog een keer bedanken voor de fijne dag vandaag. Het heeft me deugd gedaan, ik heb het gevoel dat ik weer wat wijzer ben geworden en mezelf weer wat beter heb leren kennen.
Zou je me de foto’s die je hebt genomen willen doorsturen, zodat ik ze kan gebruiken in mijn paper rond ‘creatieve expressie’? Voor deze workshop valt het me alvast niet moeilijk om te beschrijven of en hoe mijn creatieve energie hier vrij mocht stromen, of via welke manieren het kind in ons vandaag zijn gang mocht gaan. Volgens mij is dit precies wat de docent ons heeft willen aanreiken... 
Nog een keer bedankt, en hartelijke groeten, O.
 
 

start je dag met een lach (7/8/13)

Nogmaals bedankt voor de aangename kennismaking met lachyoga. Dat smaakt naar meer. Kan je mij de gegevens bezorgen van jouw collega's in Gent? (A.P.)
 
Bedankt te mogen deelnemen aan de lachyoga. Het was voor mij een unieke ervaring. (V.V.S.)

Nogmaals hartelijk dank voor de zalige meditatie en de lachyoga die ik gisteren mocht meebeleven. Nooit gedacht dat de lachyoga iets voor mij ging zijn, maar het ging wonderwel goed. (F.B.)

Bedankt voor de aangename kennismaking met 'lachyoga'. Het deed me echt goed, dankjewel daarvoor! (E.C.)

Hartelijk dank Viviane, proficiat en een grote pluim. Bewonderenswaardig en zeker de moeite waard (K.R.).

Nog eens een dikke proficiat voor deze morgen in Zeebrugge... Ik heb de indruk dat iedereen ervan genoten heeft! (N.D.)

Mijn eerste kennismaking met de lachyoga was vorig jaar ... NU ben ik door de microbe gebeten ... (H.L.)

 

 

 

lachyoga als teambuilding (2/3/13)

Een twaalftal kleuterleidsters namen deel aan een initiatie lachyoga in de kapel van hun school. 

Ik kreeg van de initiatiefneemsters van 'lachyoga als teambuilding' volgende reactie:

 

“Iedereen was héél tevreden; maar de sessie was dan ook echt schitterend gegeven! Dank u wel, hiervoor. 

Er werd zaterdag nog heel wat afgelachen... met zo'n sessie als start kon dit eigenlijk ook niet anders, hé!!!

nogmaals heel hartelijk bedankt en wie weet... tot nog eens op een lachsessie.

Sofie en Inge “