Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

waarom studenten welkom zijn

Studenten zijn altijd welkom in vivapo's lachclub in het kader van een opdracht voor hun studies.

In het voorjaar van 2013 namen een viertal leerlingen uit het laatste jaar humane wetenschappen aan het Sint-Jozefsinstuut van Torhout deel aan de lachyoga. Eén van hen deed een onderzoek met als titel "Werkt lachtherapie als hulpverlening?".

Deze zomer kreeg ik van haar deze reactie: "Ik ben geslaagd en mag mij volgende jaar op nieuwe grond begeven. Dit was zonder jouw hulp zeker niet gelukt. Nog eens bedankt."

Op 18 november en 16 december 2013 verwelkom ik graag een student uit Kortrijk die 1ste Bachelor FILM studeert aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Voor het vak Documentaire wil hij een observatiefilmpje van drie minuten maken waarin DE MENS centraal staat. Hij stelt zich daarbij de vraag: "hoe vertelt het beeld wat ik wil tonen?"

Zijn motivatie: "Ik ben enorm geïnteresseerd en geboeid in het gegeven van een lachclub, de stroefheid of grenzen tussen onbekenden die verdwijnen, een realistische manier van loslaten, een momentopname, feitelijke schoonheid met veel vormelijke en inhoudelijke kwaliteiten".

Alhoewel hij bij de eerste sessie met een digitale camera zal werken (nodig voor het bekijken van de mogelijkheden) komt het eindproduct (enkel beeld) op filmrol en wordt dit voor een beperkt publiek (zijn klas) op een projector afgespeeld.